XX+CONCURS+DE+CANS+PASTORS%3A+El+Dia+de+Nadal+a+IB3+Televisi%C3%B3

Divendres a les 16.00

XX CONCURS DE CANS PASTORS: El Dia de Nadal a IB3 Televisió

La vintena edició del concurs de cans a Felanitx viurà una jornada molt emotiva. En Xusco, el ca d’en Miquel Adrover que ha aconseguit grans triomfs als diferents concursos on ha participat, va morir fa unes setmanes i enguany serà homenatjat. Serà la tercera ocasió en la qual la televisió autonòmica explicarà, de forma íntegra, el concurs de cans pastors de Son Mesquida a Felanitx que varia el nom pel record a en Xusco. La cita demostra les habilitats dels cans per guiar les guardes d’ovelles després de rebre les ordres dels pastors.

Un total de 8 pastors amb 13 cans participaran al “Gran Premi Xusco Son Mesquida”. El felanitxer Miquel Adrover, ideòleg de la prova, desplegarà les seves qualitats amb 3 cans: Qanfut, Xeco i Tos. Un altres dels favorits al triomf final serà el calvianer Miquel Sastre amb dos cans també Border Collie: la Mit i en Tronc. El concurs consta de 2 proves per demostrar la simbiosi que formen el ca i el pastor per guiar el ramat de 15 ovelles al camp de Son Mesquida. Les 7 millors puntuacions aconseguides a la primera prova que està dividida en dues parts passaran a la ronda final. Un cop feta la segona prova de 5 minuts de durada per fer entrar i sortir les ovelles a un portell, se’n determinarà el guanyador en sumar les dues puntuacions.

La retransmissió estarà conduïda per Rafel Gómez. Estarà acompanyat per la coordinadora del concurs Francisca Juan amb qui acostaran a l’audiència tota la informació del Gran Premi Xusco Son Mesquida. A peu de camp, Maria Antònia Serra realitzarà les entrevistes als pastors. El concurs d’enguany amb les mesures anti-Covid no tendrà públic i es podrà mirar per IB3 Televisió,  a les 16 hores, a la sobretaula del Dia de Nadal entre neules i torrons.