ZOOM%3A+Adeu+als+Pares+de+Lluc

Dimarts a les 23.15h

ZOOM: Adeu als Pares de Lluc

Després de 128 anys gestionant el santuari de Lluc, els missioners dels Sagrats Cors, abandonen. La falta de vocacions i l’edat avançada de la majoria dels membres de la congregació han precipitat un final sense que s’hi hagi posat remei a temps. Ara, un nou equip és al capdavant del santuari de referència de Mallorca, amb dependència directa del bisbat.

Com viuen els missioners els darrers dies al santuari? Quines són les seves reflexions a poques hores de deixar per sempre la que pràcticament va ser la casa fundacional? El programa Zoom s’endinsa en la realitat d’aquesta congregació en uns moments d’incertesa i transició. 

L’exprior Ricard Janer recorda l’arribada dels primers missioners a Lluc el 1891. Es varen trobar un santuari mig derruït i destaca l’enorme tasca que s’ha fet tots aquests anys per donar dignitat a l’espai i un bon servei als pelegrins. 

Precisament qui s’ocupava fins ara de l’acollida als pelegrins era el pare Gaspar Alemany. Amb ell es parla de la manca de vocacions i de com assumeix la partida amb tristesa, però també amb certa crítica. 

Amb resignació passa els darrers dies al santuari el pare Antoni Fernández, el més jove dels missioners de Lluc. Hi va arribar fa sis anys, després de deixar enrere una vida civil acomodada.

Amb el nou prior, Marià Gastalver, s’enceta una nova etapa. Un punt i apart que, de moment, minva la comunitat religiosa resident al santuari. 

Zoom