ZOOM%3A+Alimentaci%C3%B3+3.0

Dimarts a les 23.10h

ZOOM: Alimentació 3.0

Cada vegada és més habitual veure consumidors escanejant productes alimentaris als passadissos dels supermercats. Són persones preocupades per l’alimentació saludable que han trobat en les aplicacions d’informació nutricional, com Yuka o El CoCo, un important aliat.

Per a Xisco Pascual i Marina Pomar aquestes apps són de gran ajuda a l’hora de la compra. Hi escanegen els codis de barres i, amb un sol clic, tenen al seu abast una puntuació del producte i una classificació que pot ser excel·lent, mediocre o dolenta. Una informació que els permet triar els aliments més saludables o comparar diferents marques.

Però qui hi ha darrere aquestes aplicacions? Tenen interessos comercials? El programa Zoom viatja a Barcelona per conèixer el projecte d’El CoCo. Jean Baptiste Boubault n’és el seu impulsor, i defensa la transparència i independència de l’aplicació. Una autèntica revolució, segons diu, que no pot ser obviada pels productors.

Algunes postres de la marca mallorquina Tudurí suspenen en el semàfor nutricional d’aquestes apps. Carles Tudurí apel·la al sentit comú per consumir certa classe de productes i valora que els consumidors tenguin tota la informació a les seves mans.

I si els consumidors es decanten per aliments més saludables, hi haurà més oferta. Bé ho sap Josep Lluís Aguiló, de la cadena de supermercats Hipercentro. Preu, qualitat nutricional i sabor en són els factors clau.

Zoom