ZOOM%3A+Apostes+esportives%2C+nom%C3%A9s+un+joc%3F

Dissabte a les 21.40h

ZOOM: Apostes esportives, només un joc?

Jugar és un verb universal amb múltiples camins: és el vincle etern d’anotar un punt, fer una cistella o marcar un gol; es també l’emoció extrema per celebrar la victòria del nostre equip o esportista favorit i és el desafiament a l’atzar per poder obtenir un premi econòmic.

Significats que es combinen en un fenomen que ha multiplicat la seva presència a les nostres vides els darrers anys: les apostes esportives, que analitzam a Zoom des de diferents vessants. Començam per les seqüeles que la crisi de la Covid-19 ha provocat a una activitat econòmica que, només amb la proliferació d’espais específics dins les sales de joc, demostrava una potència creixent. Quina alteració social provoquen aquests espais? S’ubiquen a zones decidides sense criteri o tot té una intencionalitat? Cercarem respostes amb exemples pràctics més enllà de les nostres illes.

Els riscos de les apostes esportives, que en grau extrem poden conduir a la ludopatia,són tractats a través de testimonis que han tengut forta presència a les xarxes socials i amb associacions que ens explicaran els processos de rehabilitació.

Descobrirem la normativa legal i també a  figures que aporten sentit a l’engranatge de les apostes esportives, com els “tipsters” i els “scouts”, que fan de la narració immediata i del pronòstic una forma de vida que pot donar grans beneficis.

Tampoc deixarem de banda la temptació que es presenta als esportistes i equips i que ja s’ha demostrat a través de casos de corrupció i partits arreglats. Des del cor de la Federació Espanyola de Futbol a una pista de tennis, viatjarem per valorar l’impacte d’aquest perill.

Un document audiovisual que s’ha adaptat al context que ha sacsejat el món els dos darrers mesos i que és el relat d’una realitat que pretén reviscolar amb la reactivació de les competicions esportives.

Zoom