ZOOM%3A+Aquest+dissabte%2C+%E2%80%98Pobles+que+es+buiden%E2%80%99

Dissabte a les 20.00

ZOOM: Aquest dissabte, ‘Pobles que es buiden’

Els habitatges abandonats als nuclis històrics dels pobles s’han convertit en un problema a les Illes Balears en un moment en què, paradoxalment, milers de persones no troben un lloc assequible on poder viure.

Pobles que un temps tenien gran activitat comercial i de vida han vist com, ara, el seu centre ha quedat desert. Hi ha motius ben diversos, però en destaca un per sobre de tots: la impossibilitat d’assumir econòmicament la reforma o, en alguns casos, la rehabilitació total d’edificis que, la majoria de les vegades, tenen segles de vida.

És el cas de Biniarroi, un llogaret que a poc a poc va anar quedant abandonat i on ara només hi ha un parell de cases rehabilitades; això sí, per ciutadans que tenen un gran poder adquisitiu.

Al programa Zoom hem estat amb alguns d’aquests propietaris, que s’estimen més tenir la casa tancada en comptes de reformar-la. Sabrem què demanen per poder treure al mercat del lloguer uns habitatges que serien una solució per al problema perenne de les Illes: la falta d’habitatge per a sectors determinats de la població, especialment els joves.

Quin és el problema que plantegen els propietaris? I què es pot fer per ajudar-los i que no deixin abandonats habitatges als centres històrics?

Zoom s’emet dissabte a les 20 h a IB3 Televisió. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.