ZOOM
“Balears, patrimoni mundial”

Dimarts a les 21.35

L’any 1999, les Balears entraren, per primera vegada, a la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO amb el reconeixement d’Eivissa com espai de biodiversitat i cultura. Una distinció per Dalt Vila, el Puig des Molins, el poblat fenici de Sa Caleta i les Praderies de Posidònia. Al 2011, 12 anys després, la Serra de Tramuntana també aconseguia entrar a la llista de la UNESCO. No tan sols com espai natural, sinó també, es posava en valor la feina de l’home al llarg dels segles, amb les construccions de paret seca.

Enguany, Menorca Talaiòtica opta també a formar part dels elegits per la UNESCO. Però, tot i tenir 1700 jaciments, un 9 per cent dels béns de tot Espanya, només hi opten una selecció de 32.

A Zoom, aquesta setmana, sotmetem a examen el patrimoni reconegut per l’organització per saber què suposa aquest reconeixement, en què beneficia o perjudica a les Illes, i si s’està fent tot el necessari per a la conservació del patrimoni a la nostra comunitat.

Zoom, “Balears, patrimoni mundial” s’emet aquest dimarts 4 d’abril a les 21.35h a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3, amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe. Si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.