ZOOM%3A+Barber+Boom

Dimarts a les 21.40h

ZOOM: Barber Boom

N’hi ha prou amb passejar pel carrer per comprovar la proliferació de perruqueries. Les anomenades Barber Shops són un autèntic boom, siguin de l’estil hipster o de baix cost, però també hi ha cabuda per a les de tota la vida.

 

Les darreres dades del sector diuen que a Espanya hi ha més de 50.000 salons de perruqueria, el doble que la mitjana de la Unió Europea. A Mallorca aquestes dades es disparen. Els experts asseguren que hi ha 7 vegades més perruqueries que a la resta de comunitats.

 

Al carrer de la perruqueria Mediterraneo, a la zona de Pere Garau, hi ha fins a 6 salons més. És una competència feroç però segons el seu propietari, Abdelatif Media, és un negoci rendible. Té 9 treballadors en un espai de poc més de 20 metres quadrats i el seu model de negoci és clar: un tall ràpid, a màquina i amb un estil degradat… i tot això per 6 euros.

 

El programa ZOOM, ‘Barber Boom’, fa una radiografia d’un sector que ha sortit de la crisi deixant enrere anys dramàtics i tancaments de locals. La truita s’ha girat i ara el gran negoci són les barberies exclusives d’homes, on la barba n’és la protagonista. Haircuts and Wines n’és un bon reflex.

 

En aquest context, les perruqueries de barri i les d’alt poder adquisitiu intenten oferir alguna cosa més que un pentinat. Són perruquers, però també confidents i amics. Coneixerem els testimonis de Joan Moll, a punt de jubilar-se i que traspassarà la seva coneguda barberia a un inversor estranger; Joan i Mario Vich, pare i fill, que comparteixen la passió per la professió i amb Matías Pérez, que ha pentinat molts dels famosos que han passat per l’illa.

 

Tots aquests perfils conviuen en un món cada vegada més preocupat per l’estètica i on pareix que la crisi ja ha passat de llarg.

 

ZOOM