ZOOM%3A+Camp+Red%C3%B3%2C+darrers+batecs

Dimarts a les 23.20h

ZOOM: Camp Redó, darrers batecs

El passat 27 de juliol el mercat del Camp Redó de Palma abaixava la barrera després de gairebé 50 anys de vida. Només hi restaven quatre de les 24 parades que havia arribat a tenir en el seu temps d’esplendor.

Desavinences amb l’Ajuntament, falta de relleu generacional i canvi en els hàbits de consum dels ciutadans han precipitat el tancament del mercat, un dels pilars de la malmesa vertebració d’aquesta barriada popular.

El programa Zoom ha copsat els darrers batecs del mercat, amb els testimonis d’alguns dels seus placers com Rafel Crespí, peixater, i Jaume Cifuentes, fruiter, que han assistit a la progressiva degradació del recinte i que ara comencen de bell nou i traslladen els seus negocis a locals fora de l’emplaçament municipal. També es mostra la mirada de Gloria Arroyo, que durant vint anys s’ha encarregat de la neteja del mercat, i de tants altres clients que ara queden una mica més orfes.

Així, el del Camp Redó s’afegeix a la llista de mercats tancats a Palma com el del Tennis o el de Sant Ferran. Parlam d’aquest procés amb Maria Antònia Comas, directora general de Mercats de l’Ajuntament de Palma i del significat de la pèrdua d’aquests espais per a la salut de les ciutats amb l’arquitecta Cristina Llorente.

Es tanca el mercat, i s’obren les incògnites de què passarà amb el recinte i quin impacte tendrà per la barriada perdre aquest important lloc de trobada.