ZOOM%3A+Cinema+en+projecci%C3%B3

Dissabte a les 21.30

ZOOM: Cinema en projecció

Moltes sales de cinema reobren al públic després de mesos tancades per la pandèmia. Tot i això, el consum de cinema no ha minvat, ja que els espectadors han cercat altres vies per gaudir de les seves sèries i pel·lícules preferides, com les plataformes de cinema en línia.

Filmin va ser fundada per Jaume Ripoll i dos socis més ara fa 15 anys. Ofereix un catàleg seleccionat amb cura: “Abans gaudia més del que veia, quan ets distribuïdor no tens mirada innocent, penses tot el temps si podràs comprar la pel·lícula, com la podràs distribuir o si arribaràs a recuperar la inversió”, assegura Ripoll. Amb seu a Barcelona i en clara expansió, Filmin ha obert ara una oficina a Palma. Aquest estiu bull d’activitat amb els preparatius de l’Atlantida Film Fest. Enguany, el festival s’ha aliat, entre d’altres, amb la Sala Rívoli, tancada durant mesos. Joan Ramis n’és el projeccionista: “Alguna cosa feim bé quan la gent et demana que obris com més aviat millor. Però depenem de les distribuïdores, és el gran problema de les sales de cinema.”

 

Amb el segell de cultura segura s’ha estrenat a Palma l’Autocine Mallorca, gràcies a l’empenta de Vicka Duran. “És una iniciativa que ha funcionat molt bé per Europa. El cotxe és un lloc molt segur per gaudir del cinema, però més enllà d’això té un punt romàntic, que és reviure aquesta experiència típica dels anys 50”, afirma Duran.

Zoom s’emet cada dissabte a les 21.30 hores a IB3 Televisió i en directe a la pàgina web d’IB3. Podeu recuperar el programa al servei a la carta.