ZOOM
Després de la tempesta

Dilluns a les 23.20h

L’11 de juliol del 2019 l’Associació de Periodistes de les Illes Balears va concedir el IV Premi de Periodisme al programa documental ‘Després de la tempesta’. Per aquesta raó, el dilluns 22 d’agost es tornarà a emetre a IB3 Televisió.

El capvespre del dimarts nou d’octubre comença una tempesta al Llevant de Mallorca que esdevindrà tragèdia en confirmar-se les primeres víctimes mortals i l’afectació en habitatges, cotxes i carreteres. Vuit dies després, el programa Zoom fa balanç d’aquella nit fatídica i de les angoixants jornades que la seguirien.

Són moltes les famílies que ho han perdut tot. Com Pedro i Anita, que intenten salvar el poc que els queda d’una casa convertida en un fangar.

La casa de Mohamed també es va negar. Varen salvar el nadó de deu mesos -ficat dins una bossa de fems- pel terrat de les cases veïnades.

En adonar-se de la força de la torrentada, Miquel va córrer cap a la casa de la seva mare. La va trobar morta a la seva habitació. Tot i la seva pèrdua, no deixa d’agrair tot el suport obtingut i la feina dels voluntaris.

Dorothy i David ho han perdut gairebé tot. Ara gestionen la petició d’ajudes i intenten rescatar els records de vuit dècades de vida. Són vius gràcies a na Marina.

Als establiments hotelers de s’Illot es visqueren moments de tensió. Jose és recepcionista i recorda com intentaven localitzar tots els turistes allotjats al seu hotel.

Aquesta catàstrofe deixa molts d’interrogants. Es podia preveure? Per què aquesta virulència? Tornarà a passar? Acompanyats del meteoròleg d’IB3 Joan Barceló i dels experts Miquel Grimalt i Alfredo Barón, el programa analitza des del caire científic les causes de la torrentada i dóna llum a línies de treball futures.

Zoom: Després de la tempesta‘ s’emet aquest dimecres a les 22 h a IB3 Televisió.