ZOOM%3A+Eivissa%2C+benvinguts+a+la+realitat

Dissabte a les 21.30

ZOOM: Eivissa, benvinguts a la realitat

El programa de reportatges d’actualitat d’IB3, Zoom, visita aquest dissabte l’illa d’Eivissa, per conèixer de primera mà les conseqüències econòmiques de la pandèmia a l’illa que més clarament ha apostat sempre pel monocultiu turístic.

Fins a l’arribada de la COVID-19, Eivissa havia estat l’illa model, envejada per la seva combinació infal·lible de turisme de sol i platja i oci nocturn. La Pitiüsa major va resistir millor que cap altre indret la crisi financera de 2008-2013. No ha estat així amb la COVID-19. Els treballadors i els empresaris eivissencs s’enfronten ara al pitjor hivern des que es va posar en marxa l’aeroport d’Eivissa, en els llunyans anys 60.

‘Eivissa: benvinguts a la realitat’ relata les conseqüències directes de l’aturada econòmica sobre empresaris i treballadors, sobre residents i migrants, i efectua una radiografia del desplegament de solidaritat que ha estat necessari per parar el cop.

Coneixerem el cas de Carlos Moreno, un empresari de la construcció que ha hagut de tancar i demanar ajuda; el de Marco Martín, un treballador de Salvament Marítim que ha posat en marxa una exitosa cadena de solidaritat; el de Joan Marí, propietari de Las Dalias, que ha aconseguit mantenir obert un espai emblemàtic tot i el coronavirus; el de Jessica Mora, una cambrera de pis de l’Ushuaïa que també ha hagut de recórrer als serveis socials. Cap d’ells havia imaginat mai que, a Eivissa, es podia parar l’economia pràcticament en sec.

Però ha estat així: avui, Eivissa exemplifica millor que qualsevol altre indret què és el monocultiu turístic i què passa quan els turistes deixen de venir.

Zoom s’emet dissabte a les 21.30 hores a la televisió pública de les Illes Balears.