Zoom
El bloqueig. Un mes a Wuhan

Dissabte a les 21.40h

Aquest relat mostra l’experiència del confinament durant 33 dies a la província de Hubei i en l’epicentre de la crisi del coronavirus, la ciutat de Wuhan, on es va originar la pandèmia.

El títol arrenca el 23 de gener, a les 10.00 hores, quan els 70 milions d’habitants de la província de Hubei entren en quarantena per a contrarestar la propagació del nou coronavirus. Els periodistes del canal xinès CGTN comencen a gravar la situació que viuen les persones diàriament.
En la seva durada, “El bloqueig: un mes en Wuhan” passa de l’angoixa de veure com els casos creixen i els serveis mèdics es col·lapsen. El documental fa especial incidència en el personal sanitari, en com s’esforcen a donar els millor de si mateixos malgrat la por i la incertesa amb els quals viuen.

Un moment destacat del títol és la defunció de Li Wenliang, l’oftalmòleg que va alertar als seus col·legues de Wuhan sobre l’aparició de la malaltia i va ser castigat per la policia. Es trobava en vigilància intensiva després d’haver-se contagiat de la malaltia en tractar a un pacient.

Tot fins a arribar al tram final. El dia 33 de confinament arriba la calma, els malalts comencen a curar-se. Tots s’ajuden entre si, algunes persones surten de les seves cases per a col·laborar en el lliurament de medicines, aliments, queviures, tots volen ajudar d’alguna manera. El personal mèdic ja pot descansar, nous professionals de la salut van arribar a la zona a combatre el virus. Wuhan comença a veure la llum després de 33 dies en un tancament total

 

Zoom