ZOOM%3A+El+g%C3%A8nere+de+la+viol%C3%A8ncia

Dimarts a les 21.40h

ZOOM: El gènere de la violència

Cada dia es presenten a les Balears, de mitjana, 15 denúncies per violència de gènere. 70 homes van a judici cada mes per haver agredit les seves parelles o exparelles i hi ha més de mil dones a l’arxipèlag amb mesures de protecció per assegurar la seva integritat física.

El programa Zoom reflexiona sobre les violències masclistes i la seva quotidianitat. Ho fa centrant el focus en qui origina la violència, els homes, i en l’origen del problema: la manera com es viu la masculinitat, la feminitat i l’amor.

Donen el seu testimoni sobre el tema Víctor, el nom fictici d’un home que participa en el programa de persones agressores de l’Ajuntament de Palma, i Pere Fullana, un home que fa anys va decidir treballar en una nova manera de ser home. El testimoni de Cati Sastre, oficial de la Unitat de Protecció Familiar de la Policia Local de Palma, aporta una visió sobre la feina de protegir les víctimes i la necessitat que tota la societat en prengui partit.

Segons un estudi del Ministeri de l’Interior, el 50% de les víctimes d’abusos i agressions sexuals són menors d’edat. És per això que el programa entra dins l’IES Politècnic per debatre amb adolescents sobre les violències masclistes.

Un episodi sobre la violència cap a les dones, però que vol aprofundir en les seves causes i en les seves possibles solucions.

 

Zoom