ZOOM%3A+%E2%80%98El+patrimoni+de+l%E2%80%99Esgl%C3%A9sia.+De+qui+%C3%A9s%3F%E2%80%99

Dimarts a les 21.35

ZOOM: ‘El patrimoni de l’Església. De qui és?’

La titularitat del gran llegat eclesiàstic, aquest dimarts al Zoom

El convent de les Jerònimes de Palma, que data del S. XV, s’ha convertit en motiu de disputa en el si de l’Església. En temps esplendorosos, el recinte va atresorar una autèntica ciutat amb un gran patrimoni historicoartístic. Ara, està deshabitat i gairebé en runes.

El Bisbat de Mallorca i la congregació de les Jerònimes estan enfrontats als jutjats per la titularitat del convent, i que el Bisbat va immatricular a nom seu el 2014.

El convent de les Jerònimes no és l’únic bé immoble immatriculat per l’Església que ha acabat als tribunals: també les murades de Sant Salvador, a Artà.

Un altre cas però diferent, és el de l’Església de Monti-Sion, a Pollença. Va ser el mateix rector del municipi qui va alertar el Bisbat que la immatriculació era errònia, ja que era propietat de l’Ajuntament des del segle XIX.

 Zoom, ‘El patrimoni de l’Església. De qui és?’ s’emet aquest dimarts 13 de juny a les 21.35 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3, amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook: facebook.com/IB3org.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe. Si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció ‘A la carta’.