ZOOM%3A+Els+n%C3%B2mades+de+la+il%C2%B7lusi%C3%B3

Dimarts a les 23.15h

ZOOM: Els nòmades de la il·lusió

Com cada any per aquestes dates, la il·lusió arriba a un lloc tan inhòspit com es Fusteret. Qui la porta són els firaires que transporten, munten i obren les atraccions de la fira del Ram. Més de 120 famílies s’instal·len al recinte en caravanes on conviuran durant dos mesos, fins a la següent destinació.

Orlando Breyner és un sevillà fill i net de firaires. Al Ram, hi duu uns cotxes de xoc infantils i llits elàstics. A ell li agrada aquest estil de vida itinerant i arriscat. Però va estar temptat de deixar-lo quan va participar en el concurs de Gran Hermano.

Juan Valenciano, de Cartagena, té una de les atraccions més populars del Ram, l’Hotel, que va dissenyar i construir el seu pare. Té molt clar que la fira té dues cares: la de la felicitat de la gent que la visita i la del patiment dels treballadors, que han de sacrificar molta vida personal per tirar endavant aquesta professió.

Els firaries que venen de fora conviuen amb altres com Bernat Bisquerra, mallorquí que fa ruta per les diferents fires de l’illa. Per a ell aquesta vida és més fàcil que pels seus companys, però destaca la gran responsabilitat que comporta la seva feina i les mesures de seguretat que han de complir.

Fins el pròxim 19 d’abril, Son Fusteret serà la casa encantada dels firaires i l’hotel de diversió pels visitants. Les dues cares de la fira del Ram.

Zoom