ZOOM
El somni de Domingo Zapata

Dimecres a les 21.40h

Ha pintat amb el papa Francesc i la seva obra ha ocupat les pantalles d’un dels centres neuràlgics de Nova York: Times Square. El mallorquí Domingo Zapata s’ha fet un lloc entre les celebritats de Hollywood, i el seu art es cotitza cada vegada més.

Però qui és Domingo Zapata? El programa Zoom entrevista l’artista per esbrinar les claus que expliquen els seus èxits internacionals, i aprofundeix en el seu vessant més humà amb el testimoni dels seus pares, Domingo i Isabel.

Però no tot ha estat pintar a la vida de Zapata. El programa repassa també la seva primera etapa professional com a broker de borsa, i ho fa de la mà de Miguel Ángel Luque, parella televisiva de Zapata al programa La Bolsa, emès per M7.

Els copiosos beneficis econòmics de Zapata acaben als tribunals i és condemnat per frau fiscal, un capítol que l’artista vol deixar enrere per dedicar-se plenament a crear.

Més enllà del valor monetari de la seva obra, com valora el món artístic mallorquí les creacions de Zapata? És només una moda o acabarà per guanyar-se un lloc als llibres d’Història de l’Art? Pilar Ribal, Georgina Sas, Aina Ferrero-Horrach i l’artista José Aranda aporten la seva visió a un fenomen la transcendència del qual encara està per escriure.

‘Zoom’ s’emet cada dimecres a les 21.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #ZoomIB3 i deixa’ns els teus comentaris.