ZOOM%3A+Els+hotels+a+les+portes+de+canvis

Dissabte a les 21.30

ZOOM: Els hotels a les portes de canvis

Després de més d’un any gairebé aturats, el pessimisme s’ha instal·lat al sector hoteler. Els empresaris descriuen la seva situació de “dramàtica”. Tenir obert un hotel pot arribar a costar 30.000 euros al mes, per les despeses fixes que s’han mantingut, malgrat la paràlisi de l’activitat.

Els hotelers venen d’uns anys rècord en nombre de turistes i ingressos. Això ha causat que aquests darrers anys els hotels s’hagin cotitzat a l’alça. Comprar un hotel a Balears ha estat molt car. Fins ara. L’interès dels fons d’inversió pels actius hotelers no és nou, però ha augmentat. Volen aprofitar la posició de feblesa dels hotelers per la pandèmia.

Aquest Zoom explica els moviments que s’han produït al sector aquests mesos, com la venda dels hotels de PortBlue a Menorca o de l’emblemàtic Formentor a fons d’inversió estrangers. Emperò, hi ha moviments i de moment el sector aguanta les pressions per vendre. La propietat dels hotels (més d’un 90 per cent dels hotels de Balears estan en mans d’empresaris locals) és un senyal d’identitat que volen mantenir. Malgrat això, hi haurà canvis. Els fons d’inversió, si no és per comprar, estan entrant al negoci hoteler com a socis de gestió dels hotels.

El programa Zoom s’emet dimecres a les 21.30 hores a la televisió pública de les Illes Balears.