ZOOM
Fills de la crisi

Dimarts a les 21.40h

Han passat més de deu anys des de la caiguda de Lehman Brothers, símbol de l’inici de la crisi econòmica del 2008. Tot i les xifres macroeconòmiques, la recuperació ha deixat marcada tota una generació: són els fills i filles de la crisi.

‘Zoom’ s’endinsa en la realitat dels joves que varen entrar al mercat laboral durant els anys de recessió i que han viscut en primera persona la pujada de les taxes universitàries, l’abús dels sistemes de pràctiques i l’impacte de la reforma laboral.

Ho fa amb testimonis com el de Claudia Williamson, una jove mallorquina que, després d’estudiar infermeria, va emigrar al Regne Unit per trobar una feina digna. És una dels 5.000 joves que entre el 2009 i el 2013 van deixar l’arxipèlag per motius laborals.

Sortir a l’estranger és una opció per a quatre de cada deu joves de l’Estat espanyol, segons l’Eurostat, però no és garantia de trobar bones condicions de feina: aquesta és la realitat amb què va topar Marta Mouzo, una biòloga que critica els abusos que es cometen a les empreses amb les persones immigrants.

El programa explica també l’experiència de John Oliver, qui, després d’estudiar dret i fer el màster d’advocacia, es va trobar amb la impossibilitat de dedicar-se a la seva vocació; i la d’Óscar López, un jove que va entrar al sector de la construcció durant el boom immobiliari i a qui la crisi va aglapir de ple.

Zoom