Dimecres 26 a les 21.40


ZOOM
Fills dels nous temps
Tenir o no tenir fills i quan tenir-los és, avui dia, un gran dilema per a moltes persones.El resultat és que cada vegada es tenen menys fills i més tard i això, per al rellotge biològic, suposa un gran problema.
A les Illes, 7 de cada 10 mares que donen a llum tenen més de 30 anys i l’edat mitjana de la maternitat és de prop de 32 anys.
En el programa Zoom ‘Fills dels nous temps’ coneixerem el cas de Noemí i Raúl, que són un bon exemple d’això. Com moltes parelles, ells han hagut de recórrer a la ciència per gaudir de la fertilitat amb les millors garanties, una vegada que s’acostaven als 40.
El 2017 varen néixer a les illes 10.275 persones, una tendència a la baixa si ho comparem amb el 2010, quan aquesta xifra era de 12.000. La natalitat està en hores baixes i casos com el de na Isabel i en Javier s’han convertit en excepcionals. Es varen casar joves i avui conviuen amb 5 fills d’entre 1 i 12 anys. Una vida, reconeixen, estressada però feliç.
A l’extrem contrari trobam l’actriu Lydia Miranda. Per ella, tenir fills amb el ritme de vida actual resulta impossible i ni s’ho ha plantejat. Pertany al cada vegada més nombrós grup de dones que no volen tenir fills, ho diuen lliurement i reneguen de ser jutjades per això. La generació No-Mo (No Mothers) està cada vegada més estesa a Espanya.
El model de família ha canviat i ja no és exclusiu d’una família nuclear tradicional. De fet, les Illes són la segona comunitat atònoma amb el percentatge més gran de mares fadrines, com na Pilar. La seva vida estava plena, però als 35 anys va decidir emprendre el camí de la maternitat, i ho va fer tota sola.
Zoom acosta cada setmana un tema d’interès social a través de les vivències i històries particulars de testimonis rellevants, sovint persones anònimes que comparteixen una porció de la seva vida. S’emet cada dimecres a les 21.40 h. Segueix l’etiqueta #ZoomIB3 i envia’ns els teus comentaris.ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL