ZOOM%3A+%E2%80%98Fundaci%C3%B3+Rubi%C3%B3.+On+%C3%A9s+el+llegat%3F%E2%80%99

ZOOM
‘Fundació Rubió. On és el llegat?’

Dissabte a les 19.55

Fernando Rubió va aixecar un imperi farmacològic amb l’única ajuda d’un xarop que triomfa a l’Espanya de postguerra. Els laboratoris Andrómaco s’expandeixen per tot el món i Rubió acumula una immensa fortuna. Fa realitat un dels seus somnis: la compra de la finca de Mongofre. La seva estimació per Menorca no acaba aquí. Crea la Fundació Rubió i inicia una tasca de mecenatge vital per a la societat menorquina. Quan mor, el 1994, la Fundació hereta el seu patrimoni amb l’objectiu de continuar la tasca iniciada pel mecenes.

Però la realitat és ben diferent. Els descendents de Rubió i els patrons de la Fundació mantenen un conflicte constant per l’ús de Mongofre i per la gestió econòmica i social de l’entitat. Una organització que acaba esquitxada pels Papers de Panamà i per contínues demandes judicials que segueixen encara 24 anys després de la mort de Fernando Rubió. És el llegat perdut.

 Zoom s’emet dissabte a les 19.55 h a IB3 Televisió. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.