ZOOM%3A+Hidrogel%2C+sol+i+platja

Dissabte a les 21.35h

ZOOM: Hidrogel, sol i platja

Aquest dissabte, a més de l’emissió del documental, en una nit especial per analitzar la situació del turisme a les Illes Balears, IB3 emetrà una entrevista exclusiva a Carme Riu i un programa debat en el que participaran diferent analistes, professionals i experts sobre el turisme i la sanitat.

 

Platges desertes, aeroports buits i hotels tancats han marcat els primers mesos de sol a les Balears. La temporada turística no arrenca i la incertesa s’apodera d’un sector que apuntala l’economia illenca, tan depenent de l’arribada de turistes, ara bloquejada per la Covid-19.

Serà una temporada perduda o encara hi ha esperança per, si no guanyar, almanco salvar ocupació i inversions? Són les Balears el destí segur que reclamen els mercats emissors? Quines mesures higièniques posen en marxa els establiments hotelers?

Ginés Martínez, CEO del turoperador mallorquí Jumbo Tours, preveia una temporada d’èxit, però ara l’empresa té 500 treballadors en un ERTO i estudia com redreçar el cop. Manuel Morales, del turoperador alemany FTI, i Matthias Burkard, portaveu de l’aerolínia Eurowings, confirmen l’estret lligam entre Mallorca i Alemanya i que els ciutadans d’aquell país estan desitjosos de passar les seves vacances a l’illa.

A Riu Hotels ho tenen tot a punt per a l’obertura dels seus establiments. Pepe Ordóñez, responsable dels restaurants del grup, mostra les mesures que han d’assegurar la higiene i seguretat en els bufets a l’hotel San Francisco, banc de proves dels nous protocols.

Els hotels boutique han estat els primers a obrir. En espera de turistes, ofereixen allotjament a clients que es desplacen per motius laborals. L’Hotel Can Bordoy té només 24 habitacions i mesures com codis QR per fer comandes i conserges electrònics són més fàcils d’implantar.

Però el turisme no són només aerolínies, hotels i turoperadors. Si la platja no té turistes, empreses i ajuntaments perden doblers. Nofre Fornés tenia la concessió de diverses platges de Mallorca i ara intenta renegociar el cànon per no perdre la temporada. De moment, para-sols, gandules i patins de pedals romanen en espera. I també en espera, però en aquest cas fins a l’any que ve, una de les discoteques més emblemàtiques d’Eivissa: Privilege. El seu propietari, José María Echániz, ha decidit no obrir aquest estiu.​

 

Zoom