ZOOM
‘Justícia a càmera lenta’

Dimarts a les 22.40

30/01/2018 22.40

Les Illes Balears és la segona comunitat autònoma de tot l’Estat on es presenten més litigis, amb més de 33 per cada 1.000 habitants. Aquestes són les dades del Consell General del Poder Judicial. Unes xifres que són més preocupants si miram els mitjans de què es disposen als diferents partits judicials de les Illes.

Al programa Zoom ens endinsam dins els jutjats per copsar l’opinió d’aquells que pateixen els efectes de la lentitud a la justícia. Uns efectes que noten des dels ciutadans que cerquen una indemnització o una pensió, per exemple, fins als polítics que passen anys amb l’etiqueta d’investigats, per finalment quedar alliberats de ser culpables de delictes. I, entremig, totes les persones que hi fan feina i hi tenen relació diària perquè tot l’engranatge pugui funcionar.

Jutges, advocats, mediadors, funcionaris….tothom coincideix que falten mitjans. I també aporten dades i idees sobre possibles solucions a un problema que fa dècades que s’arrossega.

Es pot avançar i millorar la velocitat amb la qual un ciutadà acudeix a cercar justícia i finalment la troba? Com? Donarem resposta a aquestes preguntes a Zoom.

Zoom s’emet cada dimarts a les 22.40 h a IB3 Televisió. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.