ZOOM%3A+La+costa+nostra

Dissabte a les 21.30

ZOOM: La costa nostra

La història de les Casetes dels Capellans és la història d’un paradís comunal. 148 casetes s’aixequen en aquest terreny públic, propietat de l’ajuntament, on estiuegen 148 famílies de Muro gràcies a concessions municipals que han passat de pares a fills. Però una línia ha acabat amb la calma de Capellans: la nova delimitació de Costes inclou al domini públic maritimoterrestre una vintena de casetes. El padrí de Toni Perelló aconseguí una d’aquestes concessions que ara gaudeix ell: “No entenc per què volen fer això. Si no hi hagués les casetes, no hi hauria ni arena, ni dunes, ni pins… Hi hauria hotels”.

El partió també afecta tres restaurants a peu de platja. Jaume Perelló, del restaurant Can Gavella n’és un dels afectats: “No podem fer la nostra feina i es carreguen l’oci de la gent d’aquí”.

 

“Costes vol entrar dins Capellans i sap que no pot posar-hi un peu. Ells dins ca seva i nosaltres dins ca nostra”, assegura Toni Cladera, president dels Veïns de Capellans. “La llei ens marcava allò que havia de ser públic: sistema dunar, actiu, no urbà. Què passava? Que hi havia un assentament. La realitat és més complexa”, recorda Celestí Alomar, al front de Costes entre el 2007 i 2011. “No hi ha res a nivell urbanístic que permeti legalitzar la situació d’aquestes casetes”, sosté Margalida Ramis, portaveu del GOB. En canvi, el batle, Miquel Porquer, defensa Capellans: “És una zona considerada urbana abans de la llei, però que no s’ha desenvolupat. Això fa que tengui una singularitat especial”. Miquel Àngel Tortell, historiador i regidor a l’Ajuntament, lamenta: “Cap polític local s’ha atrevit a arreglar el tema de Capellans”.

Zoom s’emet dissabe a les 21.30 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa a la plana web en directe I recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials podeu interactuar amb l’etiqueta #ZoomIB3.