ZOOM%3A+La+marca+de+l%E2%80%99aigua

Dimarts a les 22.15h

ZOOM: La marca de l’aigua

Aquesta setmana, ZOOM commemora el primer aniversari de la torrentada que va colpejar el Llevant de Mallorca el passat 9 d’octubre del 2018 tot visitant els protagonistes del reportatge “Després de la tempesta”, un treball conjunt dels serveis informatius que resumia, nou dies després dels fets, els terribles esdeveniments d’aquells dies i els interrogants que ens fèiem com a societat.

 

Els mateixos carrers, les mateixes cases i els mateixos rostres, un any després. Espectadors que visqueren la crescuda del torrent en primera persona ens explicaran què han perdut, què han après i quin sentiment els causa continuar vivint tan a prop de la zona, que va ser presa del fang i de la runa. Un element comú a les històries de Pedro Santandreu i Anita Simonet, Marina Vives, Maria Bel Sanxo i Miquel Oliver és la por. Un sentiment col·lectiu al qual s’enfronten, de la millor manera que saben, cadascun d’ells. De la mateixa manera que Antònia Santandreu, mestra del col·legi de Sant Llorenç, ha trobat en un personatge de rondalla, en Bevim, la manera per explicar als infants allò inexplicable.

Són les vides de les dones i dels homes damnificats per la torrentada, testimonis de la por que conviuran per sempre amb “la marca de l’aigua”.

 

Zoom