ZOOM
La resistència de les lletres

Dimarts a les 23.15h

Comprar a una gran superfície o fer-ho a una botiga de proximitat? El món literari no fuig d’aquest debat que ara està més obert que mai. La irrupció a Palma de franquícies que competeixen en desigualtat de condicions amb els petits comerciants amenaça el teixit literari illenc. És un moment clau per editors, autors i, sobretot, llibreters.

En aquest context, el programa “Zoom” hi destaca models de resistència, com la renaixença de l’editorial Moll, que amb 80 anys d’història va tancar per mor de la crisi el 2014 i que ara reviu amb un projecte renovat i la lliçó apresa.

O l’aposta personal de Miquel Ferrer, al capdavant de la llibreria Rata Corner, que estrena local per encabir les activitats culturals que s’hi duen a terme i que són un important complement a l’oferta de llibres.

També les petites editorials pugnen per fer-se un lloc entre tanta oferta literària. Pau Vadell fundà ell tot sol Adia Edicions, especialitzada en poesia en català i s’encarrega de totes les tasques des de la selecció de les obres, a la impremta i difusió.

Exemples, tots ells, de la resistència de les lletres.

Zoom