ZOOM
Les cendres del Sorrento

Dimarts a les 21.40h

Aquest mes d’abril es compleixen quatre anys de l’incendi que va cremar el vaixell ‘Sorrento’, propietat de l’empresa italiana Grimaldi i operat per Acciona Trasmediterránea. El ferri, que cobria la línia Palma – València, començà a cremar-se a 18 milles de sa Dragonera i el foc va causar el pànic entre els passatgers. L’operació de Salvament Marítim va evacuar-los a tots així com a la tripulació.

L’incendi no va causar víctimes mortals, però allà es varen destruir 135 vehicles. Gairebé tots, camions que transportaven mercaderies a les Illes. Molts dels propietaris eren camioners autònoms com Francisco Pardo. Ell va perdre un camió que encara estava pagant i es va veure obligat a recuperar-ne un de vell per continuar fent feina. Després de quatre anys, no ha cobrat cap indemnització i es troba desemparat per la Justícia.

L’empresari Miguel López Hortelano, de Conca, va perdre quatre camions al ‘Sorrento’, fet que li va suposar un perjudici econòmic de més de 240.000 euros, que va duu als tribunals. Un d’aquests camions el conduïa un treballador seu, Daniel Burta, que recorda els moments d’angoixa que va viure.

Aquest 2019 pot ser vital per als afectats pel ‘Sorrento’. Les primeres sentències per la via mercantil els han deixat sense indemnització. Però el procés, al qual no han acudit de manera conjunta, és llarg i encara queden pàgines per escriure. Mentre, els transportistes continuen embarcant-se per proveir les Illes de mercaderies, tenint molt present que la seva feina és dura i no exempta de perills.

Zoom