ZOOM
Les últimes gonelles

Dimarts a les 22.15h

“Les Últimes Gonelles” ens parla de les 5 darreres dones que, en ple el segle XXI, continuen portant la vestimenta tradicional eivissenca (gonella).
A través dels seus testimoniatges, coneixerem com era la vida de les dones en el camp eivissenc des de principis del segle XX fins a l’actualitat i ens ajudaran a entendre com ha estat possible mantenir unes vestimentes, costums i formes de vida ancestrals fins a l’actualitat.
La majoria dels nostres personatges ronden el centenar d’anys, però malgrat això, les seves ments són absolutament lúcides i els records vius com si fos ahir. Totes posseeixen un increïble sentit de l’humor, una enorme vitalitat i un cor farcit de bons sentiments. Cinc Dones amb majúscules, la grandesa de les quals radica en la seva senzillesa.
Ens acompanyen també, l’antropòloga Lina Sansano Costa (coordinadora del Museu Etnogràfic d’Eivissa i de l’Arxiu d’Imatge i So del consell insular d’Eivissa) que ens n’ofereix la visió històrica i antropològica ja que reforçarà els testimoniatges de les nostres protagonistes. I l’escriptor Vicente Marí Tur (artista polifacètic) que és l’autor del llibre “Dons de Pagesa: els Treballs i els Dies” (2010), obra que dona veu a les més de 60 pageses que en aquell moment continuaven amb la vestimenta tradicional, de les quals ara només en queden 5.