La polèmica esclatà quan l’Ajuntament de Palma projectà un parc d’aventures infantil al bell mig del bosc de Bellver. Una instal·lació molt atractiva per als més petits la ubicació de la qual, però, genera dubtes entre veïnats i ambientalistes. Bellver és un dels grans pulmons de Palma, però la seva salut dista de ser bona. Pressió humana, plagues, erosió… són molts els factors que deterioren un espai estimat pels ciutadans i molt necessari en un context de canvi climàtic. Veïnats com Maria Quesada han lluitat per aturar el parc d’aventures, sense èxit: “Pensam que és més instructiu que els infants aprenguin què és un bosc que no aquesta barbaritat.” Per contra, Angélica Pastor, Regidora d’Infraestructures de l’Ajuntament de Palma, defensa l’actuació municipal: “Bellver estava abandonat. Ara, el bosc s’ha revaloritzat i ha agafat força”.
Prop de Bellver es troba Son Quint, una finca de 350 hectàrees que els veïnats demanen que sigui declarada Parc Natural de Ponent, juntament amb altres finques confrontants. Joan Prats és el cap visible d’aquesta reivindicació: “La nostra lluita és que els espais naturals que queden no siguin menjats per les urbanitzacions. Ara ens enfrontam a un PGOU que projecta residencials a Ponent. 10.000 persones més a un espai saturat”.
El nou Pla General Urbanístic de Palma, en exposició pública, dibuixa la ciutat dels propers vint anys. Joan Riera, Gerent d’Urbanisme, ha treballat en la seva redacció: “Hi ha un esforç per incrementar el verd a Ciutat. S’augmenta uns 2 milions de m2”. Tot i això, projectes com el bosc urbà i la Falca Verda duen anys de retard, com bé sap Salvador Maimó, de l’Associació de Veïns des Fortí: “L’Ajuntament fa passes, però moltes es queden en projectes”.
Zoom s’emet dissabte a les 21.30 hores a IB3 Televisió. Podeu recuperar el programa al servei a la carta de la pàgina web d’IB3.