ZOOM%3A+Lluitadores%2C+les+dones+al+futbol

Dimarts a les 23.15

ZOOM: Lluitadores, les dones al futbol

El món del futbol femení viu un boom mai vist a Espanya: rècord d’assistència als camps, gran seguiment dels campionats, les jugadores comencen a ser conegudes pel carrer… Aprofitant aquest gran moment de forma, les futbolistes s’han alçat en peu de guerra per reclamar un conveni col·lectiu que els garanteixi uns drets bàsics en l’àmbit laboral.

A Lluitadores, les càmeres de Zoom segueixen el dia a dia de les jugadores balears que viuen immerses en aquest moment històric per a la seva passió i, en molts casos, per a la seva professió. Les jugadores de Primera Divisió Mariona CaldenteyPatricia GuijarroVirginia Torrecilla i Cata Coll són algunes de les protagonistes d’aquest reportatge, que també ens mostra la força de voluntat de Ruth Ruano, jugadora i mare, que aprofita els descansos dels partits per donar pit al seu nadó, i altres personatges que han marcat la història del futbol a les Balears, com Paca Orell i Pili Espadas.

La peça també explica com les jugadores més petites ja tenen uns referents dins el futbol femení i les vicissituds que al llarg dels anys ha viscut la dona dins el terreny de joc.

Zoom