ZOOM
Mallorca, reserva confirmada

Dissabte a les 21.30

A Alemanya aquest ha estat un hivern difícil. L’augment de la incidència de la Covid-19 ha comportat un enduriment de les restriccions: toc de queda, tancament de les escoles i de l’activitat no essencial, tests massius… I a això cal afegir-hi el mal temps, mesos de fred i de foscor. Per això, enguany són molts els alemanys que ja somnien amb les seves vacances a Mallorca.

Ulrike Kupelian és una enamorada de l’illa, on cada any sol passar part de les seves vacances. Aquest estiu ho necessita més que mai i ja compta els dies que li queden per fer les maletes: ‘‘Vàrem tenir un confinament dur, només hi havia grisor i fosca. Hem estat fins al maig amb la calefacció engegada. Era com a l’hivern. Per això la gent vol sortir. Volen sol, seguretat, despreocupar-se’n. Necessitam urgentment sortir. Estam tots ‘kaputt’”.

 

El major turoperador d’Europa, TUI, tornarà a ser clau per dur turistes a les Illes. A les seves oficines a Berlín es respira un ambient d’optimisme: ‘‘Som en el bon camí per recuperar el 75% o 85% del negoci. Si tot funciona i continua la previsió, tendrem un 2021 amb molt d’èxit’’, confirma el seu director de Comunicació, Aage Duenhaupt. Les Balears continuen essent la destinació ‘número 1’ per als alemanys però la competència amb Grècia és forta.

Oliver Winter és el director de la cadena d’hotels a&o, amb una quarantena d’establiments a Alemanya. La crisi sanitària també els ha colpejat i les ajudes governamentals s’han fet esperar. Els darrers dies, però, han començat a notar un augment de les reserves: ‘Veim més reserves, més persones planificant alguna cosa per al juny o juliol. És bàsicament turisme local.’

Zoom s’emet a les 21.30 hores a IB3 Televisió. També el podreu veure en directe a la pàgina web d’IB3 i el podreu recuperar al servei a la carta.