ZOOM
Ments prodigioses, camins incerts

Dimarts a les 21.40h

Marilena va passar 40 anys sense saber què la feia diferent a la resta. Patia hipersensibilitat, problemes d’adaptació al món laboral, problemes psicològics… El passat mes de juny es va fer un test d’intel·ligència que va donar un coeficient intel·lectual de 140. Ara vol redreçar la seva vida i aprofitar les seves altes capacitats per fer ‘alguna cosa’.

Gerard sempre va sospitar que tenia un talent especial. De petit tenia inquietuds i raonaments matemàtics diferents a la resta. Ell ho va aprofitar per guanyar-se la vida jugant a pòquer des d’una perspectiva matemàtica.

Només un 2% de la població neix dotada d’una ment extraordinària, que s’aprofiti o no depèn de molts de factors. La detecció precoç és vital i des del curs 2015-2016 s’ha incrementat un 42% amb la implementació d’un nou protocol d’identificació a les escoles. Actualment als centres escolars de les Balears hi ha detectats 1.357 estudiants amb altes capacitats, un 0,8% de tot l’alumnat.

Irina, de cinc anys, és una d’ells. És una ment inquieta i ja li interessen temes profunds, com els virus o els planetes. A casa, la seva mare treballa la seva motivació i cuida que la relació amb el seu germà sigui sana i sense enveges. Amb 13 anys Leo també té altes capacitats, però la seva adaptació a l’escola no està essent fàcil. Critica que el sistema educatiu no té en compte aptituds diferents a la memorística.

Zoom