ZOOM%3A+%E2%80%9CPeatge+a+l%E2%80%99ombra%E2%80%9D+el+reportatge+d%E2%80%99aquesta+setmana

Dimarts a les 21.35

ZOOM: “Peatge a l’ombra” el reportatge d’aquesta setmana

Quan es compleixen 10 anys de l’entrada en funcionament de les carreteres eivissenques noves de l’Aeroport i Sant Antoni, la ferida patida per molts dels expropiats i pel territori continua oberta. Sobretot per a la gent que va viure’n la construcció en primera persona, un total de 719 expropiats entre particulars i empreses.

Tot i que la majoria d’ells han decidit oblidar-ho i passar pàgina, al Zoom d’aquesta setmana entrevistam mitja dotzena d’afectats de Sant Jordi, Sant Rafel i Sant Antoni que ens expliquen els seus records i experiències i com els nous traçats de les carreteres han afectat les seves vides.

La construcció de l’obra va arrancar el 2004 amb un conveni entre la CAIB i l’Estat per 8,3 milions d’euros, que es licitaren per 166 milions i que acabaran costant a les arques públiques balears devers 600 milions d’euros, la segona rèmora econòmica de la comunitat autònoma després de Son Espases.

El documental també recupera i emet imatges d’arxiu inèdites i espectaculars enregistrades entre 2005 i 2007 pels serveis informatius d’IB3 a les Pitiüses.

L’expresident insular, Pere Palau, la portaveu del GEN-GOB, Neus Prats, i polítics que han participat en la comissió d’investigació al Parlament, també aporten valoracions i explicacions envers un tema que, una dècada més tard, encara duu coa.

Zoom s’emet aquest dimarts 9 de maig a les 21.35h a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3, amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook: facebook.com/IB3org.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe. Si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.