ZOOM
Pedreres, ferida oberta

Dimarts a les 23.15h

La pedrera sa Garrigueta Rassa s’alça imponent al nord de Ciutat, dominant el paisatge i el dia a dia dels veïnats d’aquesta zona de Palma. Durant més de cinquanta anys, els residents hagueren de suportar explosions, renous i camions amunt i avall. Per això no volen ni sentir a parlar de la restauració de la pedrera d’Establiments.

Sebastià Jaume viu a pocs metres de la pedrera i també lloga una propietat a la mateixa finca que ara veu perillar per les molèsties que pot ocasionar als llogaters.

Com ell, particulars i associacions veïnals s’han mobilitzat i han presentat al·legacions en contra del projecte de restauració que Terral Holding, actual propietària, ha presentat. Temen que s’acabi convertint en un abocador i denuncien la intensificació del trànsit de camions que suposarà en una carretera estreta i saturada.

Raquel Soriano, responsable de l’empresa, explica i defensa el projecte, que nega que sigui multimilionari, i creu que pot reportar beneficis a la societat.

Des del 2014, la Llei de Mines obliga les Balears a restaurar les pedreres. Però les ferides ocasionades per les pedreres romanen ben visibles en el paisatge.

Zoom