ZOOM
Quatre rodes, una llar

Dissabte a les 21.30

17/04/2021 21.30

Les dificultats per accedir a un habitatge fan que cada vegada siguin més les persones que es veuen empeses a viure a una caravana. Lluís Crespí fa dos anys que, d’un dia per l’altre, va decidir deixar el pis on vivia tot sol i invertir 15.000 euros en la compra d’una autocaravana, que ara té aparcada al pàrquing d’un poliesportiu de Palma, al costat d’una dotzena més de caravanistes. ‘‘Molta gent ens veu i pensa que som delinqüents o gent morta de fam que no tenim on caure morts, però hi ha moltes històries darrere. Hi ha gent que per desgràcia ha perdut la feina o altra gent, com jo, que va prendre la decisió de canviar d’estil de vida’’, afirma Crespí.

Al mateix aparcament es troba Enrique Mühlbauer, qui va comprar-se una furgoneta per treballar com a autònom. En aquell moment no pensava que quatre anys més tard acabaria vivint al seu vehicle de treball. ‘‘Vaig començar pagant un lloguer de 450€, però va anar pujant i pujant fins arribar als 700 i pico. Si li sumes llum, aigua, telèfon no t’adonaves i estaves en 1.000€. Què prefereixes: menjar o pagar el lloguer?”

 

A David Mariños, treballador a una companyia aèria, l’estat d’alarma per la Covid-19 el va sorprendre a la caravana. Un any més tard, ja no es planteja una altra opció de vida: ‘‘Si hagués de prendre una altra vegada la decisió em quedaria com estic, estic content. Però t’ha d’agradar fer vida a fora, si et tanques com si fos ca teva dia a dia te pot aclaparar.”

La llibertat és el que també va atraure Micaela i Jonathan a aquest estil de vida. Apassionats dels viatges, deixaren la ciutat per adaptar una autocaravana i córrer món fins que arribà la pandèmia. ‘‘Per sort érem a la caravana, era una forma d’evadir-se un poc més que estant tancats a un pis, ens podíem moure, estar on volguéssim, les vistes… tot això ens ha ajudat molt.”, diu Micaela.

El programa Zoom s’emet dissabte a les 21.30 hores a IB3 Televisió. També el podreu veure en directe i recuperar al servei a la carta de la pàgina web d’IB3.