ZOOM%3A+%E2%80%9CResistir+el+lloguer%E2%80%9D

Dimarts a les 21.35

ZOOM: “Resistir el lloguer”

El lloguer i no la hipoteca, ha esdevingut des de fa uns anys la causa principal de desnonament a les Illes. Del total dels 2.291 casos que es produïren a Balears durant el 2016, només un 35 per cent foren per deixar de pagar la hipoteca, mentre que la resta, el 64 per cent, per no pagar el lloguer.

Tot i no deixar de pagar, aquesta setmana el veïnats de Cala Llonga, al municipi de Santa Eulàlia, a Eivissa, es podrien veure abocats al desnonament. La propietat de l’edifici de Ses Roques va arrendar l’immoble a una comunitat de béns que va seguir amb el lloguer a tercers, malgrat que havia finalitzat el contracte.

Sense aigua i llum, les famílies es veuen assetjades pel nou propietari però es resisteixen a partir de casa seva davant la impossibilitat de trobar un habitatge assequible a Eivissa.

Per altra banda, a la barriada de Santa Catalina, a Palma, Toni Gómez i la seva esposa han arribat a un acord amb el seu anterior propietari. La por a patir assetjament els va fer partir tot i tenir un contracte vigent. Des de 2010, si un propietari coacciona el seu llogater perquè deixi l’habitatge tot i complir amb els deures, pot ser denunciat per aquest delicte. És el que es coneix com a mobbing immobiliari.

Zoom s’emet aquest dimarts 16 de maig a les 21.35 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3, amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook: facebook.com/IB3org.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe. Si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.