ZOOM%3A+Santa+Catalina%2C+el+barri+que+no+dorm

Dissabte a les 21.30

ZOOM: Santa Catalina, el barri que no dorm

Santa Catalina està de moda. Cada cap de setmana, milers de persones trien aquesta barriada palmesana per passar els millors moments d’oci, atrets per l’extensa oferta de bars, restaurants i discoteques. Els excessos i els renous tornen al barri, mentre la paciència dels residents s’esgota.

 

“Hi ha massa restaurants. La gent vol gaudir de la vida; ho entenc. Però és com un tsunami per a Santa Catalina”, es lamenta Stephan Werner, perruquer vincular al barri des de fa 20 anys. Carlos García viu just al davant d’un dels locals nocturns més populars: “La gent no pot dormir. És una problemàtica greu; sabem que tants de decibels tant de temps comporten problemes de salut”.

Mentrestant, el sector de la restauració se sent criminalitzat. Susana Bellafont, del restaurant El Puente, critica que paguin justos per pecadors: “Han estat temps complicats per a l’hosteleria, i ara molts treballen eclipsats per fer caixa. Això està malament. Però no tots ho feim. Nosaltres tenim una relació fantàstica amb els veïnats. Les coses s’han de fer bé, hem d’estar units. No hi pot haver dos bàndols”.

El renou és el problema més denunciat a Palma. “L’Administració hauria de cercar la manera d’esponjar les zones més saturades perquè la ciutadania perd la confiança de trobar una solució”, diu Anna Moilanen, defensora de la ciutadania. Bartomeu Rosselló fa 25 anys que du a terme mesuraments acústics: “La qüestió acústica és una assignatura pendent; no s’ha afrontat de manera seriosa. La solució ha de ser més àgil”.

Zoom s’emet dissabe a les 21.30 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa a la plana web en directe i recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials, podeu interactuar amb l’etiqueta #ZoomIB3.