ZOOM%3A+Son+Espanyolet%2C+hello%21

Dimarts a les 23.30h

ZOOM: Son Espanyolet, hello!

La barriada de Son Espanyolet ha simbolitzat aquest estiu el conflicte existent entre els turistes que lloguen cases per passar les seves vacances i els veïnats de sempre.

D’ençà que l’Ajuntament de Palma va prohibir el lloguer vacacional als habitatges plurifamiliars, la pressió ara se situa a barriades tradicionals on predominen els habitatges unifamiliars entre mitgeres, on l’activitat sí que està permesa.

Només a Son Espanyolet s’han concedit 22 llicències que sumen un total de 145 places turístiques.

En el mar d’aquest reportatge, Zoom entrevista en exclusiva a Erik Oren, propietari d’Alzina Living. Erik Oren és un empresari noruec que ha posat els seus ulls i els seus doblers a Son Espanyolet. Hi ha comprat 9 cases i, per ara, 3 les destina a lloguer vacacional. Són vil·les de luxe, amb piscina i jacuzzi que lloga a 600 euros diaris. La seva empresa, Alzina Living, és la diana de les denúncies dels veïnats, que denuncien sobreocupació, serveis il·legals i renou.

L’inversor defensa a l’entrevista la legalitat del negoci i assegura que intenta filtrar el perfil dels seus clients. Així i tot, Oren adverteix que “és un perill si a Mallorca començau a ser agressius i antipàtics amb la gent que ve”.

Al programa també hi participen veïns, alguns dels quals s’han agrupat en la plataforma ‘Son Espanyolet Residencial’ i que denuncien la transformació que això suposa per la zona i la pèrdua de la seva identitat.

La lluita entre conservar l’essència del barri o cedir davant el nou model de negoci turístic és lluny de solucionar-se i per ara, l’únic que queda és conviure de la millor manera possible. Son Espanyolet resisteix però, fins quan?