ZOOM
Son Gotleu, cançó d’un barri

Dimarts a les 23h

La barriada de Son Gotleu va ser creada durant el boom turístic dels anys 60 per donar habitatge a les famílies dels treballadors ocupats al sector turístic i de la construcció.

Sebastià Sureda fa 49 anys que va obrir-hi una botiga d’animals i és testimoni de primera mà de la pujada i declivi de la zona. I és que avui, Son Gotleu és el barri més pobre de les Balears amb una renda per llar de 5.000 euros anuals quan, a Palma, se situa en més de 30.000 euros.

La pobresa ho impregna tot i es manifesta en atur, dificultats per accedir a un habitatge digne i mancances bàsiques. La mediadora sanitària Aina Mascaró treballa per apropar els recursos sanitaris a la població estrangera, que a Son Gotleu se situa en un 30%.

Evy Hana Onovar i la seva família s’instal·laren al barri procedents de Nigèria. Cercaven feina i un futur més clar, però només el seu marit té feina i amb el seu sou han de fer front al lloguer i despeses d’una casa amb tres infants.

Precisament infants i joves són la baula més feble de la precarietat. Allunyar-los del carrer i proporcionar-los espais segurs i educatius és la tasca que, des de fa 20 anys, realitza l’educador Llorenç Coll.

Zoom