ZOOM
‘Suïcidis, la mort d’un tabú’

Dimarts a les 21.30

El suïcidi continua sent un tabú a la societat en ple segle XXI. Un sofriment ocult que afecta milions de persones al món i que s’ha convertit, en aquests darrers anys, en un vertader problema de salut pública. Les dades així ho confirmen. Cada 40 segons hi ha un suïcidi al món i, cada 2 segons, algú intenta llevar-se la vida. L’OMS adverteix que el suïcidi ja és la segona causa principal de mort entre els joves de 15 a 29 anys. Més de 3.500 persones a Espanya moren cada any per aquesta causa, prop de 100 a les Balears.

La por al contagi o la vergonya han estigmatitzat durant anys un tema que ara lluita per sortir a la llum, per acabar amb l’ocultisme que el fa encara més greu.

El programa Zoom afronta el tema del suïcidi sense prejudicis, sense pors, d’una manera clara i directa, amb testimonis que l’han patit en primera persona que decideixen donar la cara per destapar un problema social greu i servir com a exemple de superació i valentia.

Tampoc els professionals no eviten donar-ne la seva opinió. Periodistes, psiquiatres i psicòlegs confirmen que parlar obertament sobre el tema pot ajudar en la complicada tasca de prevenció del suïcidi.

A ‘Suïcidis, la mort d’un tabú’ no s’amaga res. De fet, la naturalitat amb la qual s’enfoca el tema vol ser un intent per comprendre per què l’ésser humà es comporta d’una manera concreta davant situacions determinades.

Zoom s’emet cada dimarts a les 21.30 h a IB3 Televisió. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.