ZOOM%3A+Tecnologia+en+espera

Dimecres a les 21.40

ZOOM: Tecnologia en espera

Es calcula que el 85% de les feines que existiran el 2030 encara no s’han inventat. No obstant això, les patronals del sector digital afirmen que encara ara moltes empreses del sector a Espanya tenen problemes per trobar plantilles adequades.

Aquesta realitat també la viuen empreses i professionals de les Balears i al programa Zoom en cercam els motius. Ens ajudaran empreses com Intec que, a falta de treballadors locals, ha de recórrer a professionals de fora per ocupar els llocs de feina vacants. També en parlam amb professionals com Carles qui, en canvi, prefereix fer feina per a empreses estrangeres que ofereixin millors condicions econòmiques que les locals.

Neus és una estudiant brillant que es planteja cursar estudis tecnològics, tot i que mai ningú l’ha assessorada en aquest sentit. I això que la inserció laboral dels estudiants d’enginyeria de la UIB és pràcticament del 100%. És per això que també reflexionam sobre el model educatiu, sobre l’orientació que es fa als estudiants que han d’escollir futur professional i sobre com s’ha adaptat l’educació a la nova realitat tecnològica i digital.

Zoom‘ s’emet cada dimecres a les 21.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #ZoomIB3 i envia’ns els teus  comentaris.