ZOOM%3A+Tocar+sostre

Dimarts a les 21.40h

ZOOM: Tocar sostre

Treballar de temporada i, malgrat això, haver d’ocupar un pis buit propietat d’un banc per no acabar al carrer amb els fills petits. Lady, Daiana, Eva, Emilia i Ángela són un grup de mares solteres que han ocupat un bloc de pisos propietat de Bankia a Cala Millor. No tenen aigua i els acaben de tallar la llum. Demanen pagar un lloguer social, però la seva petició no obté resposta.

És un cas extrem d’un drama quotidià: l’accés a l’habitatge, que a les Illes és especialment preocupant. Tots els indicadors situen les Balears com una de les pitjors comunitats per accedir a un habitatge, sigui de compra o de lloguer. La tendència des de la crisi és clara: els salaris i els preus dels pisos no duen el mateix ritme de creixement.

Al programa Zoom, ‘Tocar Sostre’, coneixem les dificultats que han d’afrontar diferents persones per trobar un pis assequible.   Magda Solís està en procés judicial perquè el propietari del pis on viu la vol treure per pujar el lloguer el doble. Ella viu amb la seva filla i es nega a deixar la seva llar, on fa més de tres anys que viu. Els preus de lloguer són prohibitius. Analía Daniluk no es pot permetre llogar un pis tota sola i ha de compartir habitatge amb dues al·lotes més. Als 30 anys, tenir intimitat i una casa pròpia és ara per ara un somni inaccessible.

Zoom