ZOOM
Un infant, una família

Dissabte a les 21.30

Adoptar un infant és, de ben segur, una de decisions més importants en la vida d’una família. Una situació ja complexa de per se, que la crisi sanitària ha complicat encara més.

Maria Santandreu i Pep Cerdà obriren tot el ventall de possibilitats quan es van decidir per l’adopció. Això accelerà tot el procés i en només sis mesos ja els telefonaren de l’IMAS amb bones notícies: els havien assignat dos germans. Quatre dies més tard, però, es decretà el confinament i els obligà a fer tota l’adaptació per videotrucades: ‘‘com a mínim que ens veiessin, que veiessin que era real, perquè els nins ja demanaven veure’ns. Vàrem fer un àlbum de cromos de futbol per Whatsapp. T’havies d’inventar alguna cosa. Crec que hem estat pioners, almenys a Mallorca”, recorda Pep.

 

Maria Antònia Mulet i Mateo Juan preparen el viatge més important de la seva vida: el Vietnam, un dels pocs països que no ha tancat l’adopció internacional durant la crisi de la COVID-19. “Ens han informat que hem de passar una quarantena brutal: tres setmanes tancats a l’habitació d’un hotel i una setmana més a un altre hotel on ja es farà la cerimònia d’entrega dels nins”, comenta Maria Antònia.

El 2020 no arribaren a 50 les famílies que sol·licitaren una adopció, una tendència a la baixa en els darrers anys.

El programa Zoom s’emet dissabte a les 21.30 hores a IB3 Televisió.