ZOOM
Univers Fortnite

Dimecres 12 a les 21.40

En poc temps, Fortnite s’ha convertit en un més de la família a quasi totes les llars amb adolescents. La seva popularitat és tanta que està batent tots els rècords. El darrer: ser el videojoc amb més persones jugant a la vegada: 8,3 milions. Fortnite és un fenomen social al voltant del qual s’està generant un món professional d’un impacte econòmic creixent. El programa ZOOM analitza tot  aquest ‘Univers Fortnite’.

Coneixerem la història de Lucas Rojo, entrenador de l’equip de Fortnite d’un dels clubs més importants d’Espanya d’eSports, el Team Queso. Un club al més pur estil dels grans equips de futbol, fundat per una mallorquina i que compta amb preparadors físics, psicòlegs i analistes per competir per tot el món.

Fortnite té tots els ingredients per enganxar els joves: un disseny atractiu, la possibilitat de jugar en línia i, a més, és gratuït. Si a això se li suma la influència de youtubers com el mallorquí Andrés López, conegut com a Ampeter, la popularitat està assegurada. Veurem com treballa aquest jove de 19 anys que es guanya la vida pujant vídeos de partides de Fortnite. Té 3 milions de seguidors.

Adrián té clar que vol competir a nivell professional i per aconseguir-ho entrena cada dia. De moment, els seus pares ho veuen amb bons ulls, però estan a l’aguait. Andreu també es preocupa per les hores que els seus tres fills es passen davant les pantalles jugant a Fortnite. Tot i que entén l’atractiu d’aquest videojoc, posar normes i controlar la frustració no sempre és fàcil.

Zoom‘ s’emet cada dimecres a les 21.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #ZoomIB3 i envia’ns els teus comentaris.