ZOOM
Vengueren de Bòsnia

Dissabte a les 21.30

34 persones arribaren de Bòsnia el 1992 a Sóller. Fugien de la guerra. Al programa Zoom d’aquesta setmana s’emet el reportatge Vengueren de Bòsnia, que retrata la adaptació d’aquest grup de persones i la seva inserció a l’illa.

Ara ja fa tres dècades de l’arribada dels bosnians a Sóller. El desembre del 1992, trenta-quatre persones procedents de Bòsnia arribaren a Sóller. La majoria eren dones i nins. La solidaritat dels sollerics va fer possible que venguessin. Fugien d’una guerra que fins al 1995 va causar més de 100.000 morts. Gairebé trenta anys després, el programa Zoom repassa l’adaptació i la inserció d’aquestes persones en la societat de les Illes Balears.

Tornar a Sarajevo per viure-hi és un pensament que Lana Stanić sempre ha tengut dins el cap. “És que jo no vaig venir a Sóller per voluntat pròpia. La meva família i jo haguérem de sortir de Bòsnia a causa de la guerra. No ho descart, instal·lar-m’hi qualque dia. I si llavors retorn a Mallorca, la decisió haurà estat meva”, diu aquesta jove que arribà a les Balears el desembre del 1992.

 

Zoom s’emet dissabte a les 21.30 h a IB3 Televisió i en directe al web d’IB3. També podreu recuperar el programa al servei a la carta d’IB3.

Preestrena a Sóller

A més, dijous horabaixa el municipi de Sóller acollirà la preestrena de Vengueren de Bòsnia en una doble sessió, a les 19.30 h i a les 20.30 h.

Per a inscripcions es pot enviar un correu electrònic a: cultura@a-soller.es o cridar al 971 638 457