ZOOM%3A+%E2%80%98Viure+a+la+mar%E2%80%99

Dimarts a les 21.35

ZOOM: ‘Viure a la mar’

Menjar peix, i sobretot si és fresc i de la mar, és un luxe que potser els balears no valoram prou. Té un cost ambiental, i per tant mantenir l’equilibri és fonamental.

No es tracta tan sols de conservar els fons marins sinó també d’assegurar la pervivència del sector optimitzant unes pràctiques pesqueres que assegurin la supervivència i procreació de les diverses espècies en les aigües de les Illes i de la Mediterrània en general. Les xifres indiquen que cada dia 40 mil pescadors, entre recreatius i professionals de les Balears, posen a prova la resistència de la mar. De fet, els recreatius poden arribar a treure de la mar, en un sol dia, 400 mil quilos de peix.

Per contra, el peix més consumit a les Balears és el salmó, una espècie que no es fa aquí… Així també, l’aqüicultura va en substitució de les tècniques de pesca tradicionals perquè hi ha la tendència al consum de peix gros i sense espines.

El Zoom d’aquesta setmana posarà damunt la taula els problemes als quals s’enfronta la pesca local: la sobreexplotació, la pesca il·legal o el frau comercial en la venta de productes forans a preu de producte local.

Zoom, ‘Viure a la mar’ s’emet demà, dimarts 20 de juny, a les 21.35 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3, amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook: facebook.com/IB3org.

Al web IB3.org podeu veure aquest programa en directe. Si no el podeu seguir, el trobareu a la secció ‘A la carta’.