X

Els veïnats de l’edifici Don Pepe irrompen en el congrés del PSIB-PSOE per demanar que no els desnonin

Dissabte passat 20 de novembre, l'Ajuntament va informar que el Jutjat número 3 de Palma havia decretat desallotjar 22 famílies de l'edifici Don Pepe abans del pròxim 17 de desembre

28/11/2021

Els veïnats de l’edifici Don Pepe irrompen en el congrés del PSIB-PSOE per demanar que no els desnonin

Moment en què els veïns de l'edifici Don Pepe han irromput en el congrés del PSOE

Un grup de veïns de l’edifici Don Pepe han irromput aquest diumenge en el XIV Congrés del PSIB-PSOE, celebrat a Inca, per visibilitzar la seva situació i demanar una solució al procés de desallotjament dels seus habitatges. Una de les veïnes, en un instant del congrés, ha desplegat una pancarta reivindicativa. Els afectats han mostrat pancartes amb els lemes ‘Armengol parla amb nosaltres’ o ‘Més humanitat, menys urbanisme a la carta’.

Després d’aquesta acció han pogut parlar amb membres de l’Ajuntament de Sant Josep i amb la delegada del Govern, Aina Calvo. Per això, han celebrat haver aconseguit “alguna cosa” i que “algú els escolti i els faci cas”. Els veïns han pogut parlar amb el batle de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero, i altres membres de l’equip de govern municipal, així com amb la delegada del Govern a Balears, Aina Calvo. Tots dos s’han compromès a celebrar en breu una reunió amb els afectats per aquest procés de desallotjament.

Dissabte passat 20 de novembre, l’Ajuntament va informar que el Jutjat número 3 de Palma havia decretat desallotjar les 22 famílies de l’edifici Don Pepe abans del pròxim 17 de desembre.

“No em cansaré de repetir-ho. És un edifici que en qualsevol moment pot causar una tragèdia”, va indicar el batle en roda de premsa. El primer edil va explicar que, si ho desitgen, els veïns seran allotjats de manera temporal en un establiment turístic i va posar a la seva disposició els serveis jurídics i socials de l’Ajuntament. Al llarg de la setmana el Govern es va comprometre a mobilitzar ajudes individuals, durant dos anys prorrogables a un tercer, per als veïns de l’edifici Don Pepe.

També el Consell d’Eivissa es va comprometre a destinar 500.000 euros a la partida per cobrir les prestacions bàsiques dels afectats a través dels serveis socials municipals. Les ajudes per als veïns podran ser de 450 euros per a adults que visquin sols i de 550 euros quan visquin en l’habitatge dos o més adults. Hi haurà 750 euros per a famílies en les quals convisquin un o més adults amb un o més menors.


6.500 signatures contra el desallotjament forçós dels Don Pepe a Sant Josep
Els veïns de Don Pepe presenten un informe que assegura que no hi ha risc de col·lapse de l’edifici
Els vesins dels Don Pepe, notificats de nou per abandonar els seus habitatges

28/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris