X

El conseller Miquel Mir defensa el nou reglament de Costes perquè mantindrà les platges davant l’emergència climàtica

El portaveu del grup popular, Antoni Costa, li ha retret "l'atac permanent que fan contra habitatges, quiosquets i restaurants" i ha anunciat de "recursos en els tribunals i tota la pressió política" contra el reglament

08/11/2022

El conseller Miquel Mir defensa el nou reglament de Costes perquè mantindrà les platges davant l’emergència climàtica

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha defensat aquest dimarts que el nou Reglament de Costes té en compte per primera vegada l’emergència climàtica, la seguretat davant la pujada del nivell de la mar i garanteix el manteniment de les platges.

El portaveu del grup parlamentari popular, Antoni Costa, ha preguntat aquest dimarts a Mir, durant el torn de control al Govern en el ple del Parlament, pel Reglament de Costes, del qual ha dit que juntament amb la Llei de Canvi Climàtic, aprovats tots dos pel govern central, “s’ha trencat l’equilibri” i hi ha “habitatges, amb negocis i projectes de vida amenaçats seriosament”.

Després d’acusar el PP d’acudir a la sessió de control del Parlament “a fer campanya”, amb preguntes que no tenen res a veure amb les competències autonòmiques, Mir ha assegurat que el nou Reglament de Costes “per fi comença a tenir en compte l’emergència climàtica i els seus efectes”. Ha destacat que amplia el domini públic marítim-terrestre “incloent per fi els sistemes dunars”, contemplant prescripcions ambientals de cara a les noves concessions. Segons el conseller, el reglament aporta “dues solucions imprescindibles en posar per davant la seguretat per la pujada del nivell de la mar i sobretot garantint el manteniment de les platges”.

El popular Costa ha retret a Mir “l’atac permanent que fan contra habitatges, quiosquets i restaurants que tenen dècades d’antiguitat i contra la iniciativa privada en general en el litoral”. Ha dit que “el seu objectiu és acabar amb qualsevol activitat humana en la zona costanera de Balears i el conjunt d’Espanya” i li ha retret al Govern l'”obsessió destructora de l’activitat econòmica que se situa en les costes”. El portaveu popular ha acusat el conseller de confondre protegir “amb prohibir i destruir, en comptes de gestionar en un marc d’equilibri”. “No podem acceptar aquest Reglament de Costes i estem disposats a batallar-lo”, ha dit Costa que ha anunciat “recursos en els tribunals –com ja ho han anunciat les Pitiüses– i tota la pressió política” que puguin fer.

Mir ha respost que els informes desfavorables de la Demarcació de Costes sobre el desmantetllament i enderrocament d’alguns quiosquets “són previs a l’aprovació del Reglament de Costes” i “es basen en una Ordre del llavors conseller Company de 2013 i en el Reglament de Costes impulsat pel PP en 2014”. “No tenen vergonya d’enganar la ciutadania i enganar càrrega descoberta als propietaris de tots aquests establiments fent campanya a favor seu quan la normativa que ha provocat aquests enderrocaments és pròpia del Partit Popular?”, ha conclòs Mir.

08/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris