societat

Antoni Alorda: “No s’aguanta la manera de gestionar els aeroports a Espanya”

El president de la Comissió Balear de Medi Ambient ha estat entrevistat avui de matí al programa "Al Dia" d'IB3 Ràdio


El president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, ha estat entrevistat avui de matí al programa “Al Dia” d’IB3 Ràdio, per parlar, entre altres qüestions, del projecte d’ampliació de l’aeroport de Palma que planteja Aena.

Alorda ha dit que vol ser “optimista” davant les intencions d’Aena, però que “és escèptic”. “Amb un 49% de propietat privada en la gestió dels aeroports, la participació pública podria ser estructurable”, ha dit el president de la Comissió Balear de Medi Ambient, que ha reconegut també que, a parer seu, la manera de gestionar els aeroports a Espanya “no s’aguanta” i que ell no demanaria la “cogestió aeroportuària” sinó que, directament, en demanaria “la gestió”.  I és que tanmateix, si la Comissió Balear de Medi Ambient fes un informatiu negatiu a aquest projecte d’amplicació, no seria vinculant. Per tant la darrera paraula la tendria sempre el Ministeri de Foment.

Alorda ha declarat que, des del Govern es va deixar clar que “no es vol créixer en capacitat” i que no es volen superar els nivells actuals. D’altra banda, en relació a la creació de les noves places d’aparcament, el Govern també ha demanat un altre model. Segons el president de la Comissió, Aena va mostrar “predisposició” per replantejar el projecte d’ampliació actual.

Tot i això, segons ha explicat Alorda, el document DORA (Document de Regulació Aeroportuària), vigent en el període 2017-2021, és un text que dicta el Ministeri de Foment i que estableix, entre altres coses, que hi ha d’haver un màxim d’11.000 passatgers a l’aeroport de Palma i 65 moviments d’arribades i sortides per hora, entre altres coses. Però segons Alorda, els objectius de Foment estan pensats des d’una visió “desenvolupista” i basades en un sentit de l’obtenció d’un “benefici”. De moment, aquest document no compta amb l’avaluació ambiental.

Antoni Alorda ha dit que si el projecte d’ampliació representa més avions i més passatgers, ha de passar obligatòriament per la Comissió de Medi Ambient, però que, en aquest cas, Aena ha començat a licitar al mateix temps que sol·licitava l’avaluació ambiental.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

70 escoles i associacions de Menorca deixen d’emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús

Amb aquest compromís, evitaran que es tirin als fems 120.000 tassons i plats que habitualment empraven a les festes escolars

La Policia deté un menor a Ciutadella per extorsionar una família a Saragossa i simular que havia segrestat les seves filles

Reclamava un rescat de 300.000 euros amb l'argument fals que les tenia retingudes