BALEARS FA CIÈNCIA
Meteorologia i climatologia a la conca mediterrània

Dissabte a les 12.00

Dirigit per Enric Culat, Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio.

El programa comença a les 12:05h amb una tertúlia amb Maria Antònia Jiménez, professora i membre del Grup de Meteorologia de la UIB i una de les organitzadores del VIII Congrés Internacional de Meteorologia i Climatologia de la Mediterrània (MetMed) que ha tingut lloc aquesta setmana; i amb Agustí Jansà, ex delegat de l’AEMET a Balears i expert en l’estudi del clima i la meteorologia a la Mediterrània. L’encontre ha servit per debatre i difondre les aportacions de la comunitat científica internacional sobre diferents aspectes de la meteorologia i la climatologia de la conca mediterrània i per fomentar la comunicació entre diferents grups de investigació.

Altres continguts del programa: a les 12:40 h entrevistem Iván Ramos, cap del Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. Amb ell parlarem del projecte DAPERA dedicat a la recopilació i gestió de dades de peixos rars observats en aigües de Balears.

A les 13:05 h descobrirem més coses sobre les plantes medicinals de Balears amb el biòleg i especialista en etnobotànica Carles Amengual, que aquesta setmana ha donat una xerrada, en el marc del Cicle de Conferencies ‘Els Dijous del GOB,’ sobre les plantes medicinals de les Balears.

A les 13:20 h reprenem la secció Custòdia del territori amb Gemma Capdevila, presidenta de la Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears (ICTIB) que ens explicarà les activitats previstes a la III Setmana de la Custòdia del Territori de Balears, que tindrà lloc del 29 de maig al 6 de juny, amb l’objectiu de fomentar la implicació de la societat en la conservació dels valors naturals i culturals a les nostres illes, així com donar a conèixer iniciatives de custodia del territori actives a Balears.

A les  13:35 h retrobarem la secció Dades COVID a la qual el matemàtic Daniel Ruiz, com sempre, farà una interpretació estadística de les dades més recents de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. També farà un balanç de les proves matemàtiques Estalmat.

Finalment, a les 13:45 h serà el moment del Variat de Ciència, amb el físic i divulgador Adrià Garcia, que en aquesta ocasió ens parlarà de diverses curiositats científiques vinculades a alguns productes alimentaris i els seus embolcalls.

 Balears fa Ciència és el programa de divulgació científica i de medi ambient d’IB3 Ràdio que s’emet els dissabtes, entre 12 i 14 hores. Balears fa Ciència és present a les xarxes socials mitjançant Twitter, Facebook i Instagram.