X

Cap pacient ha sol·licitat acollir-se al decret de demora, tot i les llistes d’espera

El director general de l'IB-Salut, Juli Fuster, assegura que el usuaris s'estimen més la sanitat pública, tot i que s'allarguin els terminis

19/11/2018

Cap pacient ha sol·licitat acollir-se al decret de demora, tot i les llistes d’espera

20

Un mes després d’aprovar-se el decret de demora en la sanitat balear, (que ha de garantir que cap pacient esperi més de 60 dies per la consulta d’un especialista, 180 dies en cas d’intervencions), cap pacient ha demanat acollir-se. El director general de l’IB-Salut, Juli Fuster, en una entrevista a IB3 Ràdio nega que aquest servei no estigui ben publicitat. Manté que la majoria de pacients s’estima més ser atés pels professionals públics, encara que això suposi una major espera, que derivar la seva atenció al sector privat.

Fuster ha confirmat que cap persona s’ha acollit al decret en els primers 30 dies en vigor. Sí que hi hagut 8 pacients que han demanat avançar les seves cites en aquest termini. “En tots aquests casos -explica Fuster- se’ls va poder donar hora abans del que tenia previst a la sanitat pública i per això no va ser necessari acollir-se al decret”.

 

Decret de demora. Com funciona?

Juli Fuster ha explica com funciona aquest sistema: Quan una persona tengui una cita mèdica amb l’especialista que vagi més enllà dels 60 dies (o 180 per una intervenció) s’ha de dirigir al centre d’atenció al pacient del seu hospital i indicar el fet. En aquests punts comprovaran com es troba la seva situació i si, efectivament, se superen els terminis la persona podrà demanar ser atesa o intervinguda al sector privat. El director general de l’IBSALUT no descarta que en un futur els pacients es puguin demanar acollir-se al decret de garantia de demora a altres punts més propers que els hospitals, com als centres de salut, o fins i tot de manera telemàtica.

19/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT